Wereldse gerechten met een eigen toets

Bekijk onze kaart

Van Vlaamse klassiekers tot Thaise specialiteiten.
Poortershuyze laat u proeven van gerechten uit verschillende hoeken van de wereld.
Dagelijks serveren wij op weekdagen een lunch met soep, hoofd-, en nagerecht.
Of geniet van onze suggesties, gerechten à la carte of het fijnproevers Poortersmenu.

Maandag 2 december

Champignonsoep

Kalkoenfilet, herfstgroentjes, gebakken kriletjes

Crème Brûlée of roomijs

Dinsdag 3 september

Spinazieroomsoep

Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel, lichte jus

Crème Brûlée of roomijs

Vrijdag 13 December

Soep van Pastinaak & Knolselder

Koolvisfilet, aardappel mousseline, graantjes mosterd en Herfstgroenten

Frambozengebak of roomijs

VOORGERECHTEN
  • St-Jacobsvruchten, Schorseneren – Langzaam gegaard Buikspek 
  • Gegrilde reuze Garnalen,  Kruidige Couscous – verse Tartaar
  • Open Lasagne met gekonfijte Eend ,  Paddestoelen – jonge Spinazie, jus van Eend
  • Garnalenkroketten, gefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Kaaskroketjesgefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango & Appel – gekarameliseerde Peccannoten 
  • Loempia’s, végétarisch – zoetzure Dip
  • Tomatensoep, met Kalfsgehakt Balletjes
ONZE WILDGERECHTEN
  • Fazant “fine Champagne”,  Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 
  • Filet van Hert “Grand Veneur”, Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 
  • Stoofpotje van Hert, Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen
ONZE VLEESGERECHTEN
  • Filet Pur, Het meest malse stuk van de koe! mager en zacht smakend –  Belgisch Witblauw – Salade – Frites
  • Mixed Grill,  Rund – Lamskroon – Varken – Kip- Chipolata – Buikspek –  Salade – Frites
  • Entrecôte – 240 gr, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Rundersteak, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Americain “handgesneden”,  Belgisch Witblauw – gemengde salade – frites
VISGERECHTEN
  • Gebakken Sliptongetjes,  Slaatje – Tartaar – Salade -Frites
  • Paling, gebakken in ‘t Groen of  gebakken natuur met Tartaar – Salade – Frites
  • Kabeljauw , Prei – grijze Garnalen – Schaaldierenjus – Mousselineaardappel
  • Gegrilde Reuze Garnalen , Kruidige Couscous – Verse tartaar
WOK & CURRY’S
  • Scampi Black Tiger, zwarte Chili (mild) – Wokgroentjes – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Rode Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Groene Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Gebakken Jasmijn Rijst, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of Végétarisch
  • Gebakken Rijstnoedels, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of végétarisch
SALADES
  • Scampi – Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Scampi, Appel & Curry
  • Kip, Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Kip, Appel & Curry
  • Salade Geitenkaas, Acaciahoning en gerookt Spek
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango – gekarameliseerde Pecannoten
PASTA
  • Spaghetti Bolognèse
  • Lasagna bolognèse
  • Cannelloni, Ricotta – Spinazie – Parmazaan – Zongedroogde Tomaat – Basilicum
KLEINE HONGER
  • Duo van kaas & garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Kaaskroket, slaatje & tartaarsaus
  • Rundscarpaccio, “limousin”, basilicum en parmazaam
  • Croque Monsieur, slaatje
  • Croque Madame, slaatje
  • Croque Mozarella, zongedroogde tomaat & basilicum, slaatje
NAGERECHTEN
  • Vanilleroomijs & Frambozensorbet, rode Vruchten – koude Sabayon – Coulis – Crumble met Noten
  • Vanilleroomijs en Chocolade, Ganache – Slagroom – warme Chocoladesaus – Crumble met Noten
  • Moelleux chocolade, lopend Chocoladegebak met vanilleijsroom
  • Warme Appeltaart, Vanilleijs – witte Chocolade en Crumble met Noten
  • Crème Brûlée, warme gekarameliseerde Vanilleflan gemaakt met echte Vanillestokken
  • Irish Coffee, French Coffee, Amaretto Coffee, Baileys Coffee, Hasseltse Coffee, Napoleon Coffee
POORTERSMENU

Sint – Jakobsvruchten
 Schorseneren – langzaam gegaard Buikspek

of

Gegrilde Reuze Garnalen
Kruidige Couscous – verse Tartaar

of

Open Lasagne met gekonfijte Eend
Paddestoelen – jonge Spinazie – jus van Eend

Entrecôte Witblauw
Geroosterd boven Eikenhout
gemengd Slaatje – Béarnaise, Peper of Champignon
 Frites

of

Fazant “fine Champagne”

 Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 

of

Filet van Hert “Grand Veneur” 

Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 

of

Kabeljauw Royale
Vongole – grijze garnalen – gepelde Prei – Mousseline aardappel 

Keuze uit onze Dessertkaart

€ 52