Wereldse gerechten met een eigen toets

Bekijk onze kaart

Van Vlaamse klassiekers tot Thaise specialiteiten.
Poortershuyze laat u proeven van gerechten uit verschillende hoeken van de wereld.
Dagelijks serveren wij op weekdagen een lunch met soep, hoofd-, en nagerecht.
Of geniet van onze suggesties, gerechten à la carte of het fijnproevers Poortersmenu.

Maandag 21 Oktober

Preiroomsoep

Cordon blue, erwtje & wortelen, wortelcrème, gebakken aardappelen

Soesjes met slagroom en chocolade of roomijs

Dinsdag 22 Oktober

Wortelsoep met koriander

Kalkoenfilet met paddenstoelen, aardpeer en gratin dauphinoise

Soesjes met slagroom en chocolade of roomijs

Vrijdag 25 Oktober

Tomaat soep met geroosterde paprika

Dorade filet, aardappelpuree met graantjes mosterd, courgette & broccoli

Soesjes met slagroom en chocolade of roomijs

VOORGERECHTEN
  • St-Jacobsvruchten, Schorseneren – Langzaam gegaard Buikspek 
  • Gegrilde reuze Garnalen,  Kruidige Couscous – verse Tartaar
  • Open Lasagne met gekonfijte Eend ,  Paddestoelen – jonge Spinazie, jus van Eend
  • Garnalenkroketten, gefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Kaaskroketjesgefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango & Appel – gekarameliseerde Peccannoten 
  • Loempia’s, végétarisch – zoetzure Dip
  • Tomatensoep, met Kalfsgehakt Balletjes
ONZE WILDGERECHTEN
  • Fazant “fine Champagne”,  Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 
  • Filet van Hert “Grand Veneur”, Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 
  • Stoofpotje van Hert, Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen
ONZE VLEESGERECHTEN
  • Filet Pur, Het meest malse stuk van de koe! mager en zacht smakend –  Belgisch Witblauw – Salade – Frites
  • Mixed Grill,  Rund – Lamskroon – Varken – Kip- Chipolata – Buikspek –  Salade – Frites
  • Entrecôte – 240 gr, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Rundersteak, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Americain “handgesneden”,  Belgisch Witblauw – gemengde salade – frites
VISGERECHTEN
  • Gebakken Sliptongetjes,  Slaatje – Tartaar – Salade -Frites
  • Paling, gebakken in ‘t Groen of  gebakken natuur met Tartaar – Salade – Frites
  • Kabeljauw , Prei – grijze Garnalen – Schaaldierenjus – Mousselineaardappel
  • Gegrilde Reuze Garnalen , Kruidige Couscous – Verse tartaar
WOK & CURRY’S
  • Scampi Black Tiger, zwarte Chili (mild) – Wokgroentjes – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Rode Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Groene Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Gebakken Jasmijn Rijst, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of Végétarisch
  • Gebakken Rijstnoedels, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of végétarisch
SALADES
  • Scampi – Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Scampi, Appel & Curry
  • Kip, Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Kip, Appel & Curry
  • Salade Geitenkaas, Acaciahoning en gerookt Spek
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango – gekarameliseerde Pecannoten
PASTA
  • Spaghetti Bolognèse
  • Lasagna bolognèse
  • Cannelloni, Ricotta – Spinazie – Parmazaan – Zongedroogde Tomaat – Basilicum
KLEINE HONGER
  • Duo van kaas & garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Kaaskroket, slaatje & tartaarsaus
  • Rundscarpaccio, “limousin”, basilicum en parmazaam
  • Croque Monsieur, slaatje
  • Croque Madame, slaatje
  • Croque Mozarella, zongedroogde tomaat & basilicum, slaatje
NAGERECHTEN
  • Vanilleroomijs & Frambozensorbet, rode Vruchten – koude Sabayon – Coulis – Crumble met Noten
  • Vanilleroomijs en Chocolade, Ganache – Slagroom – warme Chocoladesaus – Crumble met Noten
  • Moelleux chocolade, lopend Chocoladegebak met vanilleijsroom
  • Warme Appeltaart, Vanilleijs – witte Chocolade en Crumble met Noten
  • Crème Brûlée, warme gekarameliseerde Vanilleflan gemaakt met echte Vanillestokken
  • Irish Coffee, French Coffee, Amaretto Coffee, Baileys Coffee, Hasseltse Coffee, Napoleon Coffee
POORTERSMENU

Sint – Jakobsvruchten
 Schorseneren – langzaam gegaard Buikspek

of

Gegrilde Reuze Garnalen
Kruidige Couscous – verse Tartaar

of

Open Lasagne met gekonfijte Eend
Paddestoelen – jonge Spinazie – jus van Eend

Entrecôte Witblauw
Geroosterd boven Eikenhout
gemengd Slaatje – Béarnaise, Peper of Champignon
 Frites

of

Fazant “fine Champagne”

 Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 

of

Filet van Hert “Grand Veneur” 

Butternut – paddestoelen – aardpeer – wildemanspeer – veenbessen 

of

Kabeljauw Royale
Vongole – grijze garnalen – gepelde Prei – Mousseline aardappel 

Keuze uit onze Dessertkaart

€ 52