Wereldse gerechten met een eigen toets

Bekijk onze kaart

Van Vlaamse klassiekers tot Thaise specialiteiten.
Poortershuyze laat u proeven van gerechten uit verschillende hoeken van de wereld.
Dagelijks serveren wij op weekdagen een lunch met soep, hoofd-, en nagerecht.
Of geniet van onze suggesties, gerechten à la carte of het fijnproevers Poortersmenu.

Maandag 17 juni

Aspergesoep

Vol au vent, slaatje en frites

Chocoladegebakje of roomijs

Dinsdag 18 juni

Witloofsoep

Gemengde brochette, pepersaus en aardappelwedges, witloofsalade

Chocoladegebakje of roomijs

Vrijdag 21 juni

prei roomsoep

Krokante wijting filet, tomaat/basilicum coulis, broccoli crumble en aardappelmousseline

Chocoladegebakje of roomijs

ASPERGES
  • Kalfs Filet Pur,  groene en witte Asperges – Shitaki – Knolselder & Gratin Dauphinoise
  • Kabeljauw & Asperges,  grijze Garnalen – geplette Aardappel – Beurre blanc
  • Tongschar & Asperges, prei – grijze Garnalen – Aardappelpuree
  • Asperges, warme gerookte Zalm & grijze Garnalen, geplette Aardappel – gepocheerd Hoeve-ei – Beurre Blanc
VOORGERECHTEN
  • St-Jacobsvruchten, Asperges – Chablis – Groene kruiden
  • Gegrilde reuze Garnalen, Asperges – Kruidige Couscous – verse Tartaar
  • Warm gerookte Zalm, Asperges – Mousseline – gepocheerd Hoeve-ei
  • Asperges op z’n Vlaams, Ei – Peterselie – Boter
  • Garnalenkroketten, gefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Kaaskroketjesgefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango & Appel – gekarameliseerde Peccannoten 
  • Loempia’s, végétarisch – zoetzure Dip
  • Tomatensoep, met Kalfsgehakt Balletjes
  • Rundscarpaccio, Slaatje – Parmezaan – Basilicum
ONZE VLEESGERECHTEN
  • Rundsstoverij “Brugse Zot Dubbel “,  Stoverij uit het Zenuwstuk – Slaatje – Frites
  • Américain “Handgesneden”,  Belgisch witblauw – Gemengde Salade – Frites
GRILLADES
  • Filet Pur, Het meest malse stuk van de koe! mager en zacht smakend –  Belgisch Witblauw – Salade – Frites
  • Entrecôte – 240 gr, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Rundersteak, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
VISGERECHTEN
  • Gebakken Sliptongetjes,  Slaatje – Tartaar – Salade -Frites
  • Paling, gebakken in ‘t Groen of  gebakken natuur met Tartaar – Salade – Frites
WOK & CURRY’S
  • Scampi Black Tiger, zwarte Chili (mild) – Wokgroentjes – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Rode Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Groene Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Gebakken Jasmijn Rijst, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of Végétarisch
  • Gebakken Rijstnoedels, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of végétarisch
SALADES
  • Scampi – Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Scampi, Appel & Curry
  • Kip, Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Kip, Appel & Curry
  • Salade Geitenkaas, Acaciahoning en gerookt Spek
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango – gekarameliseerde Pecannoten
PASTA
  • Spaghetti Bolognèse
  • Lasagna bolognèse
KLEINE HONGER
  • Duo van kaas & garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Kaaskroket, slaatje & tartaarsaus
  • Rundscarpaccio, “limousin”, basilicum en parmazaam
  • Croque Monsieur, slaatje
  • Croque Madame, slaatje
  • Croque Mozarella, zongedroogde tomaat & basilicum, slaatje
NAGERECHTEN
  • Vanilleroomijs & Frambozensorbet, rode Vruchten – koude Sabayon – Coulis – Crumble met Noten
  • Vanilleroomijs en Chocolade, Ganache – Slagroom – warme Chocoladesaus – Crumble met Noten
  • Moelleux chocolade, lopend Chocoladegebak met vanilleijsroom
  • Warme Appeltaart, Vanilleijs – witte Chocolade en Crumble met Noten
  • Crème Brûlée, warme gekarameliseerde Vanilleflan gemaakt met echte Vanillestokken
  • Irish Coffee, French Coffee, Amaretto Coffee, Baileys Coffee, Hasseltse Coffee, Napoleon Coffee
POORTERSMENU

Sint – Jakobsvruchten
 Asperges- Chablis – groene Kruiden

of

Warm gerookte Zalm
Asperges – Mousseline – Gepocheerd Hoeve-ei

of

Gegrilde reuze Garnalen
Asperges – Kruidige Couscous – Verse Tartaar

Entrecôte Witblauw
Geroosterd boven Eikenhout
gemengd Slaatje – Béarnaise, Peper of Champignon
 Frites

of

Kalf FiletPur
Groene & witte asperges – Shii-take – Knolselder – Gratin Dauphinoise

of

Kabeljauw
Asperges – geplette Aardappel – Beurre Blanc – geplette Aardappel

Keuze uit onze Dessertkaart

€ 52