Wereldse gerechten met een eigen toets

Bekijk onze kaart

Van Vlaamse klassiekers tot Thaise specialiteiten.
Poortershuyze laat u proeven van gerechten uit verschillende hoeken van de wereld.
Dagelijks serveren wij op weekdagen een lunch met soep, hoofd-, en nagerecht.
Of geniet van onze suggesties, gerechten à la carte of het fijnproevers Poortersmenu.

Maandag 18 februari

Witloofsoep

Risotto met Kip, Paddenstoelen, groene kruiden en Parmezaan

Chocolademousse of roomijs

dinsdag 19 februari

Venkelsoep met saffraan

Gegratineerde ham/witloof rolletjes, aardappelpuree

Chocolademousse of roomijs

Vrijdag 22 Februari

Groentenbouillon met julienne groentjes

Tongscharrolletjes met garnalen, brunoise groenten en pommes dûchesse

Chocolademousse of roomijs

VOORGERECHTEN
  • St-Jacobsvruchten, Buikspek – Schorseneren – Chablis – Groene kruiden
  • Gegrilde reuze Garnalen, kruidige Couscous – verse Tartaar
  • Gekonfijte Eend, Eendenlever – Spinazie – Paddenstoelen
  • Rundscarpaccio, Mesclun slaatje – Parmesaan – Basilicum
  • Garnalenkroketten, gefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Kaaskroketjesgefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango & Appel – gekarameliseerde Peccannoten 
  • Loempia’s, végétarisch – zoetzure Dip
  • Tomatensoep, met Kalfsgehakt Balletjes
  • Tom Kha Kai, Kippensoep met Galanga – Citroengras en Kokosroom
ONZE VLEESGERECHTEN
  • Kalf Filet Pur, Mousseline van Nicola Aardappel en gerookte Look – Aardpeer – Cabernet Sauvignon – Gratin Dauphinoise
  • Lamskroon,  Gegrilde groenten, Jus met Tijm, Gratin Dauphinoise
  • Rundsstoverij “Brugse Zot Dubbel “,  Stoverij uit het Zenuwstuk – Slaatje – Frites
  • Varkenswangetjes “Bruin Viven Bier”,  12 uur gegaard – Pommes Dauphines
  • Américain “Handgesneden”,  Belgisch witblauw – Gemengde Salade – Frites
GRILLADES
  • Côte à L’os, Witblauw – per 2 pers. – Slaatje – béarnaise & pepersaus – Frites  
  • Filet Pur, Het meest malse stuk van de koe! mager en zacht smakend –  Belgisch Witblauw – Salade – Frites
  • Entrecôte – 240 gr, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Rundersteak, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
VISGERECHTEN
  • Kabeljauw, Prei – grijze Garnaal – geplette Aardappel – Mousseline met oude Mosterd 
  • Op Citroengras gespiesde Zeeduivel,  Bulgur met Cherry Tomaatjes – Limoen – Bimi & Paksoi – Beurre-Blanc & groene Kruiden 
  • Paling, gebakken in ‘t Groen of  gebakken natuur met Tartaar – Salade – Frites
WOK & CURRY’S
  • Scampi Black Tiger, zwarte Chili (mild) – Wokgroentjes – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Rode Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Groene Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Gebakken Jasmijn Rijst, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of Végétarisch
  • Gebakken Rijstnoedels, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of végétarisch
SALADES
  • Scampi – Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Scampi, Appel & Curry
  • Kip, Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Kip, Appel & Curry
  • Salade Geitenkaas, Acaciahoning en gerookt Spek
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango – gekarameliseerde Pecannoten
PASTA
  • Cannelloni, Ricotta – Parmesan – zongedroogde Tomaat – Basillicum 
  • Spaghetti Bolognèse
  • Lasagna bolognèse
KLEINE HONGER
  • Duo van kaas & garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Kaaskroket, slaatje & tartaarsaus
  • Rundscarpaccio, “limousin”, basilicum en parmazaam
  • Croque Monsieur, slaatje
  • Croque Madame, slaatje
  • Croque Mozarella, zongedroogde tomaat & basilicum, slaatje
NAGERECHTEN
  • Vanilleroomijs & Frambozensorbet, rode Vruchten – koude Sabayon – Coulis – Crumble met Noten
  • Vanilleroomijs en Chocolade, Ganache – Slagroom – warme Chocoladesaus – Crumble met Noten
  • Moelleux chocolade, lopend Chocoladegebak met vanilleijsroom
  • Warme Appeltaart, Vanilleijs – witte Chocolade en Crumble met Noten
  • Crème Brûlée, warme gekarameliseerde Vanilleflan gemaakt met echte Vanillestokken
  • Irish Coffee, French Coffee, Amaretto Coffee, Baileys Coffee, Hasseltse Coffee, Napoleon Coffee
POORTERSMENU

Sint – Jakobsvruchten
Buikspek – Schorseneren- Chablis – groene Kruiden

of

Gegrilde reuze Garnalen
Kruidige Couscous – verse Tartaar

of

Gekonfijte Eend
Eendenlever – Spinazie – Paddestoelen

Entrecôte Witblauw
Geroosterd boven Eikenhout
gemengd Slaatje – Béarnaise, Peper of Champignon
 Frites

of

Kalf Filet Pur
Mousseline van Nicola Aardappel en gerookte Look – Aardpeer – Cabernet Sauvignon & Pommes Dauphine

of

Kabeljauw
Prei – geplette Aardappel – grijze Garnalen – Mousseline met Oude Mosterd

Keuze uit onze Dessertkaart

€ 52