Wereldse gerechten met een eigen toets

Bekijk onze kaart

Van Vlaamse klassiekers tot Thaise specialiteiten.
Poortershuyze laat u proeven van gerechten uit verschillende hoeken van de wereld.
Dagelijks serveren wij op weekdagen een lunch met soep, hoofd-, en nagerecht.
Of geniet van onze suggesties, gerechten à la carte of het fijnproevers Poortersmenu.

Maandag 19 augustus

Preiroomsoep

Varkenshaasje met poivradesaus, knolselder en gratinaardappelen

Soesjes met slagroom en chocolade of roomijs

Dinsdag 20 augustus

Soep van lente-ui

Gehaktbroodje met mosterd, witte kool & puree van aardpeer

Soesjes met slagroom en chocolade of roomijs

Vrijdag 23 augustus

Tomaat / Basilicum soep

Gegratineerd visserspannetje, brunoise groentjes en aardappelpuree

Soesjes met slagroom en chocolade of roomijs

ASPERGES
  • Kalfs Filet Pur,  groene en witte Asperges – Shitaki – Knolselder & Gratin Dauphinoise
  • Kabeljauw & Asperges,  grijze Garnalen – geplette Aardappel – Beurre blanc
  • Tongschar & Asperges, prei – grijze Garnalen – Aardappelpuree
  • Asperges, warme gerookte Zalm & grijze Garnalen, geplette Aardappel – gepocheerd Hoeve-ei – Beurre Blanc
VOORGERECHTEN
  • St-Jacobsvruchten, Bulgur met Cherry Tomaat – Paksoi – zwarte Chili
  • Gegrilde reuze Garnalen,  Kruidige Couscous – verse Tartaar
  • Rundscarpaccio,  Parmezaankrullen – Basilicum – Cherry Tomaat – Balsamic
  • Garnalenkroketten, gefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Kaaskroketjesgefruite Peterselie – Citroen – verse Tartaar
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango & Appel – gekarameliseerde Peccannoten 
  • Loempia’s, végétarisch – zoetzure Dip
  • Tomatensoep, met Kalfsgehakt Balletjes
ONZE KLASSIEKERS
  • Rundsstoverij “Brugse Zot Dubbel “,  Stoverij uit het Zenuwstuk – Slaatje – Frites
  • Varkenswangetjes,  “Damse Bruine Viven”, Aardappelkroketjes
  • Américain “Handgesneden”,  Belgisch witblauw – Gemengde Salade – Frites
ONZE VLEESGERECHTEN
  • Parelhoenfilet, Spitskool –  Boszwammen – Romig Porto sausje – Aardappelkroketje
  • Filet Pur, Het meest malse stuk van de koe! mager en zacht smakend –  Belgisch Witblauw – Salade – Frites
  • Mixed Grill,  Rund – Lamskroon – Varken – Kip- Chipolata – Buikspek –  Salade – Frites
  • Entrecôte – 240 gr, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
  • Rundersteak, Belgisch Witblauw –  Salade – Frites
VISGERECHTEN
  • Gebakken Sliptongetjes,  Slaatje – Tartaar – Salade -Frites
  • Paling, gebakken in ‘t Groen of  gebakken natuur met Tartaar – Salade – Frites
  • Kabeljauw , Prei – grijze Garnalen – Schaaldierenjus – Mousselineaardappel
  • Gegrilde Reuze Garnalen , Kruidige Couscous –  Kruidenboter – verse Tartaa
  • Zeeuwse Mosselen “Jumbo 1,2kg”, natuur of in de witte wijn (+ 1,00 €) –  Mosselsausje – Frites
WOK & CURRY’S
  • Scampi Black Tiger, zwarte Chili (mild) – Wokgroentjes – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Rode Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Kip Groene Curry, Kokos – Kafir – Boontjes – Babymaïs – witte Jasmijn Rijst
  • Gebakken Jasmijn Rijst, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of Végétarisch
  • Gebakken Rijstnoedels, Kip of Scampi of Surf ‘n Turf of végétarisch
SALADES
  • Scampi – Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Scampi, Appel & Curry
  • Kip, Appel – Curry, gemengde Salade –  gebakken Kip, Appel & Curry
  • Cesar salam met Kip, groene Salade –  Lauw gebakken kip, Parmesaankrullen & Croutons 
  • Salade Geitenkaas, Acaciahoning en gerookt Spek
  • Brie – Spring-Roll, Slaatje – Chutney Mango – gekarameliseerde Pecannoten
PASTA
  • Spaghetti Bolognèse
  • Lasagna bolognèse
KLEINE HONGER
  • Duo van kaas & garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Garnalenkroket, slaatje & tartaarsaus
  • 2 Kaaskroket, slaatje & tartaarsaus
  • Rundscarpaccio, “limousin”, basilicum en parmazaam
  • Croque Monsieur, slaatje
  • Croque Madame, slaatje
  • Croque Mozarella, zongedroogde tomaat & basilicum, slaatje
NAGERECHTEN
  • Vanilleroomijs & Frambozensorbet, rode Vruchten – koude Sabayon – Coulis – Crumble met Noten
  • Vanilleroomijs en Chocolade, Ganache – Slagroom – warme Chocoladesaus – Crumble met Noten
  • Moelleux chocolade, lopend Chocoladegebak met vanilleijsroom
  • Warme Appeltaart, Vanilleijs – witte Chocolade en Crumble met Noten
  • Crème Brûlée, warme gekarameliseerde Vanilleflan gemaakt met echte Vanillestokken
  • Irish Coffee, French Coffee, Amaretto Coffee, Baileys Coffee, Hasseltse Coffee, Napoleon Coffee
POORTERSMENU

Sint – Jakobsvruchten
 Asperges- Chablis – groene Kruiden

of

Warm gerookte Zalm
Asperges – Mousseline – Gepocheerd Hoeve-ei

of

Gegrilde reuze Garnalen
Asperges – Kruidige Couscous – Verse Tartaar

Entrecôte Witblauw
Geroosterd boven Eikenhout
gemengd Slaatje – Béarnaise, Peper of Champignon
 Frites

of

Kalf FiletPur
Groene & witte asperges – Shii-take – Knolselder – Gratin Dauphinoise

of

Kabeljauw
Asperges – geplette Aardappel – Beurre Blanc – geplette Aardappel

Keuze uit onze Dessertkaart

€ 52