Sinds kort zijn we volledig overgeschakeld op het traiteur aanbod van Goût.
Deze vindt u op de site van onze traiteurdienst Goût.

Hiervoor hanteren we andere openingstijden.
Van maandag tem. zaterdag en dit van 9u tot min. 16u.
Er is in het restaurant een toonbank met bereide gerechten,
u kan ook telefonisch of via de website bestellen.

Dank voor het begrip!
Team Poortershuyze/Goût

Beste klanten, vrienden, leveranciers en familie,

“Elk einde is een nieuw begin”
Zo is ook het einde van “restaurant Poortershuyze” een nieuwe start voor “Traiteur Goût” en “Kera-mix”.

Wat sommigen onder jullie misschien al wisten, wat sommigen ergens al vermoeden, wat sommigen nu zal verwonderen… reeds vele maanden geleden besloten wij inderdaad, om ons leven een nieuwe wending te geven…. na zeer vele gesprekken, na al onze opties te bekijken, hebben wij, Charles, Michèle en Isabelle, er echt zin in om nog eens een nieuwe uitdaging aan te gaan! Een uitdaging die wat meer past bij wat wij elk individueel wensen te doen. Dit vooral rekening houdend met de noden die er binnen onze gezinnen zijn!

We zoeken geen excuses en willen niet negatief doen, we zijn vooral onze klanten dankbaar om onze zaak te bezoeken en willen de herinneringen koesteren. In 1997 namen wij, Charles en Michèle, het restaurant van onze ouders over, 23 jaar hebben wij restaurant Poortershuyze met onze partners en enorm veel goesting uitgebaat. Wij hebben ook geleerd en beseft dat horeca een zeer leuk maar ook zwaar beroep is, de “sociale verarming” niet te vergeten…. Zo zijn wij dan ook tot de conclusie gekomen dat wij nog iets nieuws willen doen waarvan we zeker zijn dat we het mentaal en fysiek nog kunnen bolwerken…. wij zijn dan ook geen 3×7 meer!

Daarom deze misschien nogal drastische en verrassende verandering…

Wat zal er nu precies gebeuren?
• Restaurant Poortershuyze zal na deze corona-periode op 8 Juni niet meer open gaan…
• Binnen hier en enkele weken zullen de werken van start gaan voor de aanpassingen van de traiteur en het keramiek atelier, de werken aan het privé gedeelte zijn ondertussen al gestart.
• Als alles vlot en zonder vertraging verloopt, zal normaal de traiteur-winkel af zijn in oktober 2020 en het keramiek atelier begin september 2020.

Wie doet nu wat?

Michelè verlaat de zaak, na een periode van rust en genieten van haar zoon en haar gezin zal zij spoedig een nieuwe uitdaging aan gaan. Het is steeds haar passie en haar plezier geweest een goede gastvrouw te zijn! Haar verleden in de toeristische sector zal zeker nog in de toekomst terugkeren… de verbondenheid en het contact met de klanten door de jaren heen in het restaurant zal nooit vergeten worden en haar nieuwe uitdaging zal in dezelfde lijn verder gaan…

Charles zal samen met zijn team een vernieuwende traiteur winkel openen. Vele onder u zijn reeds met de gerechten van Goût vertrouwd. Daar zijn passie koken is, is dit een zeer logische stap om nog steeds te blijven koken maar dan op een andere manier.
Zijn opleiding binnen hotelschool “Ter Duinen” en de jaren ervaring in verschillende keukens maar vooral zijn eigen keuken in restaurant Poortershuyze zal u terug vinden in de traiteurgerechten, waar hij ook zijn eigen stempel en waarden zal doorzetten.
Dagverse gerechten, verse producten, alles in eigen keuken vervaardigd.
Voor uw dagelijkse maaltijden maar ook voor feesten en zoveel meer.

Isabelle is nu reeds jaren gebeten door keramiek en alles wat hier mee te maken heeft.
Daar deze hobby wat uit de voegen is getreden en de microbe niet meer te stoppen is, zal een deel van het restaurant omgebouwd worden tot keramiek atelier waar met de tijd plaats zal zijn om te leren pottenbakken. Een vrij atelier voor de mensen met wat meer ervaring, maar thuis de mogelijkheden niet hebben zich te installeren. Een plaats om met verschillende vormen van keramiek bezig te zijn.

Wij hopen bij deze jullie vraagtekens wat weg te nemen, we zijn ervan overtuigd dat jullie onze beslissing wel zullen begrijpen en hopen jullie weldra te mogen verwelkomen in onze nieuwe zaken!
Graag willen wij hier dan ook gebruik maken om onze leveranciers te danken voor de fantastische samenwerking, deze zal zeker nog verder lopen de komende jaren…. Dank aan ons personeel van vroeger en nu, zonder jullie was er niets mogelijk. Ons bestaand team gaat verder met traiteur Goût! Top!

Dank aan onze families & vrienden voor jullie steun. En vooral onze klanten, “dank jullie” voor de vele jaren dat jullie onze zaak trouw bezochten, voor de vele mooie momenten, de feesten, het tafelen met twee, de leuke babbels en de vriendelijke woorden die wij van zovele onder jullie mochten ontvangen. We danken de vele mensen die we beter mochten leren kennen en die ons ondertussen ook allemaal nauw aan het hart liggen, de vele vrienden die we hieraan overhouden!

Michèle, Charles en Isabelle